Formula 1
0

Hamilton: Odradio sam savršeni krug, osjećam se fantastično

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
"Osjećam se fantastično", izjavio je Lewis Hamilton nakon što je osigurao prvo startno mjesto na Velikoj nagradi Španije u Barceloni, petoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1.

Vozaču McLarena je to treći ovogodišnji pole-position i 22. u karijeri, a do njega je stigao na vrlo uvjerljiv način - drugoplasiranog Pastora Maldonada (Williams) ostavio je iza sebe za više od pola sekunde.

"Pole-position vas uvijek čini sretnim, ali ono što stalno tražim je savršeni krug, a mislim da sam danas stvarno izvukao maksimum iz bolida. Sve je bilo sjajno, uspio sam dotaknuti vrh i to je nevjerovatno iskustvo. Ali, u nedjelju me čeka teška utrka, trebat će čuvati gume, ulaziti u boks u pravim trenucima i biti strpljiv", objasnio je Britanac.

Zadovoljan je, dakako, bio i drugoplasirani Maldonado.

"Naporno smo radili kako bismo napokon shvatili ove gume i izgradili bolid oko njih. Napravili smo vrlo dobar korak naprijed. Atmosfera u momčadi je sjajna, a bolid je fantastičan", euforično je ispričao vozač iz Venezuele.

Iz drugog startnog reda u utrku će krenuti Fernando Alondo (Ferrari) i Romain Grosjean (Lotus), dok svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) nije u trećoj kvalifikacijskoj rundi ni izlazio na stazu, tako da će startati osmi.