Formula 1
0

Hamilton nezadovoljan odlukom sudija

FENA
Nakon što su mu oduzeli pobjedu na jučerašnjoj Velikoj nagradi Belgije Britanac Lewis Hamilton izrazio je nezadovoljstvo, a McLaren Mercedes najavio je žalbu.

Hamilton je kažnjen sa 25 sekundi nakon što su sudije zaključile da mu je prolazak kroz šikanu donio nedopuštenu prednost u odnosu na Kimija Raikkonena, s kojim se borio za prvo mjesto. Britanac je zbog toga pao na treće mjesto poretka, iza Masse i Heidfelda, prenosi Eurosport.

Hamilton je odbio priznati da je u toj šikani stekao nedopuštenu prednost.

"To je bilo utrkivanje i ako je to bilo za kaznu, onda nešto nije u redu. Bio sam ispred njega na ulasku u taj zavoj, tako da nisam stekao nikakvu prednost. Vratio sam mu njegovo mjesto i utrkivali smo se u sljedećem zavoju. Za mene je sve čisto i pravedno", izjavio je Hamilton.

Ovo je peti put ove sezone da su Hamiltona kaznili suci. Prvi put kažnjen je u Maleziji zbog opasno spore vožnje u posljednjim sekundama kvalifikacija, u Kanadi se zabio u boksu u Raikkonena i dobio kaznu 10 mjesta za sljedeću utrku, u Francuskoj je kažnjen zbog presijecanja šikane, dok je u Mađarskoj novčano kažnjen zbog kašnjenja na press konferenciju.