Formula 1
0

Hamilton ne odustaje od svog stila vožnje u Formuli 1

Totalsport
Najaktivniji vozač na nedjeljnoj, šestoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velikoj nagradi Monaka u Monte Carlu, bio je Lewis Hamilton.

Svjetski prvak iz 2008. godine imao je i nekoliko bliskih kontakata pri pokušajima preticanja, pa je na kraju kažnjen zbog sudara s Ferrarijevim Felipeom Massom i Williamsovim Pastorom Maldonadom. Kasnije je britanski pilot McLarena oštro kritikovao takve sudijske odluke i najavio da će, budu li se ponavljale i tako ga sprječavale u njegovom agresivnom stilu vožnje, odustati od bavljenja tim sportom.

"Ako ikad dođem u fazu kada ću morati samo kružiti okolo, to me neće uzbuđivati. Vrlo se vjerovatno ne bih zadržao samo zbog toga, ja sam ovdje zato da se utrkujem i da pobjeđujem. Ako ikad izgubim tu strast, to uništava smisao utrkivanja", rekao je Hamilton.

"Da budem posve iskren, nikad se neću prestati utrkivati na način na koji to činim. To je moj način, način koji me doveo ovdje i ja sam takav. Ne radim to kako bih uvrijedio ili povrijedio nekoga, već zato jer volim utrkivanje. Osjećam da mogu biti bolji od drugih. Ovo je motorsport i mi se moramo utrkivati. Ne može puno ljudi preticati u Monaku, a ja sam to pokušao", zaključio je Hamilton koji je uprkos dvjema kaznama u Monte Carlu završio na šestom mjestu.