Formula 1
0

Hamilton kriv za sudar Webbera i Vettela? (video)

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Video snimka u trajanju od 19 sekundi na kojoj vozač Formule 1 Lewis Hamilton navodno krivuda iza "safety cara" u Japanu ponovno se, nakon što ju je uklonio Međunarodni automobilski savez (FIA), pojavila na YouTube-u. Na osnovu nje FIA će odlučiti je li Hamilton kriv za sudar.

Video snimka jednog od fanova Formule prikazuje Hamiltona kako naglo skreće udesno iza safety cara FIA je jučer uoči donošenja odluke o mogućoj kazni za britanskog vozača McLaren Mercedesa tražila da se snimka ukloni.

Hamiltonove nade da će postati prvi početnik koji je u prvoj sezoni osvojio naslov pobjednika Formule 1 mogle bi ispariti ako bude kažnjen oduzimanjem deset bodova ili deset mjesta lošijim plasmanom u kvalifikacijama za pretposljednju trku ove sezone u Šangaju.

Video snimka jednog od fanova Formule prikazuje Hamiltona kako naglo skreće udesno iza safety cara na Velikoj nagradi Japana prošli vikend, nakon čega je došlo do sudara Red Bulla Marka Webbera i Toro Rossa Sebastiana Vettela.

Kako je utvrđeno da je početnik Vettel kriv za sudar, on je kažnjen s deset mjesta lošijim plasmanom na kvalifikacijama.

No, i Webber i Vettel su na konferenciji za novinare u Šangaju kazali da je Hamilton uzrokovao sudar usporavanjem i skretanjem.

Na videosnimci se vidi da je Hamilton usporio i otišao u desno. Webber je naglo zakočio jer da je prešao Hamiltona iza safety cara bio bi kažnjen, a Vettel se zabio u stražnji dio Webberovog automobila.