VP Japana
0

Glock otpušten iz bolnice

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Toyotin F1 vozač Timo Glock otpušten je iz bolnice u koju je primljen nakon što je na kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana izletio sa staze i udario u zaštitnu gumenu ogradu.

Hoće li ili ne nastupiti na nedjeljnoj utrci još se uvijek ne zna, međutim, ohrabrujuće su vijesti stigle iz Japana, a one kazuju da se 27-godišnji vozač osjeća dobro.

Glock je helikopterom otpremljen sa staze Suzuka, a sumnjalo se na ozljedu noge i leđa nakon što je u posljednjem zavoju pred ciljnom ravninom došlo do nesreće. Liječnički su testovi, srećom, pokazali da mu nije ništa.

Zbog nepoštivanja žute zastave za vrijeme kvalifikacijskog treninga pred Veliku nagradu Japana, petorica vozača kažnjena su pet mjesta slabijim pozicijama od ostvarenih pred 15. (od 17) utrku sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Podignuta žuta zastava uvjetuje vozače da moraju usporiti, što nisu napravila obojica vozača Brawn GP-a, Jenson Button i Rubens Barrichello, potom Renaultov Fernando Alonso, Force Indijin Adrian Sutil, te Toro Rossov Sebastien Buemi.

Podsjetimo, Brawnov dvojac ostvario je peto (Barrichello), odnosno sedmo (Button) vrijeme kvalifikacija. Obojica imaju najveće izglede za naslov svjetskog F1 prvaka, s tom razlikom da Button do pobjede može doći već u nedjelju ukoliko osvoji pet bodova više od momčadskoga kolege.

Jednako tako, pred naslovom konstruktorskog prvaka nalazi se Brawnova momčad. U svojoj premijernoj sezoni okrunit će se konačnom nagradom ne osvoji li Red Bullova momčad u nedjelju sedam bodova više od njih.

Rezimirano, Button će u utrku krenuti s 12. pozicije, a Barrichello s desete, odmah do Sutila. Alonso će startati 17., a Buemi dva mjesta ispred njega.