Formula 1
0

Formula 1: Utrka u Interlagosu odlučuje o prvaku

FENA
U nedjelju se u Brazilu završava sezona Formule 1, ali i karijera Michaela Schumachera, najuspješnijeg vozača u istoriji ovog takmičenja.

Za osvajanje osmog naslova svjetskog prvaka Nijemcu je potrebno pravo čudo, jer za vodećim Špancem Fernandom Alonsom zaostaje deset bodova. Schumacher bi trebao pobijediti, a Alonso ne smije osvojiti ni bod.

Alonsa uz Interlagos vežu i ružne i lijepe uspomene. Prije tri godine u ciljnoj ravnini, pri brzini od gotovo 300 km/h, udario je u točak koji je otpao s uništenog Jaguara Marka Webbera i zabio se u zaštitnu ogradu. Španac je srećom prošao bez težih posljedica. Prošle je godine Alonso upravo u Brazilu proslavio prvi naslov svjetskog prvaka.

Prošlogodišnji svjetski vicprvak Finac Kimi Räikkönen također bi se želio oprostiti pobjedom. To mu je posljednja utrka za McLaren, a od sljedeće sezone će u Ferrariju zamijeniti Schumachera. Lani je u Brazilu bio drugi iza Montoye.

U Interlagosu će pasti odluka i o pobjedniku u konkurenciji konstruktora. Alonsov Renault ima devet bodova prednosti pred Schumacherovim Ferrarijem. Kvalifikacijski trening za Veliku nagradu Brazila jvozit će se sutra u 19.00 sati, a utrka je u nedjelju, također u istom terminu.