Formula 1
0

Formula 1: U petak odluka o naslovu svjetskog prvaka

FENA
Međunarodna automobilska federacija (FIA) vjerovatno će u petak donijeti odluku kojom će potvrditi naslov svjetskog prvaka Kimiju Raikkonenu nakon žalbe momčadi McLaren-Mercedes, izjavio je u četvrtak glasnogovornik krovne automobilstičke federacije.

FIA-ino povjerenstvo počelo je razmatrati zahtjev britanske momčadi, dodao je glasnogovornik. Kako se sada razvijaju stvari, odluka će biti donesena sutra, završio je.

McLaren-Mercedes osporava odluku komesara Velike nagrada Brazila, posljednje utrke sezone, da se poštede posade Williams i BMW, koje su prekršile pravilo o gorivu. Ako povjerenstvo odluči diskvalificirati vozače te dvije posade Nicu Rosberga (Williams-Toyota), te Roberta Kubicu i Nicka Heidfelda (BMW), mogli bi im se oduzeti bodovi. Oni bi tako izgubili svoj plasman, što bi vozača McLarena Lewisa Hamiltona pomaknulo sa sedmog mjesta naprijed.

Tako bi Britanac dobio i potrebne bodove u ukupnom poretku, zahvaljujući kojima bi on postao prvakom, a ne Finac Raikkonen. Takav ishod slabo je moguć jer se čak i sam Hamilton usprotivio takvom raspletu situacije, želeči osvojiti naslov na stazi a ne za zelenim stolom.