Formula 1
0

Formula 1: Schumacher ostvario još jednu pobjedu

NINA
formula 1, michael schumacher
formula 1, michael schumacher
Danas je Ferrari u Australiji potvrdio da za sad još uvijek nema ozbiljnije konkurencije.

Rubens Barrichello je Ferrariju pružio nezaboravan početak sezone sa svojim drugim mjestom, dok je Alonso obranio Michelinovu čast sa trećim mjestom za Renault.

Za razliku od prošle sezone, u Australiji nije padala kiša. Temperatura zraka je bila oko 18°C, a temperatura staze oko 23°C.

Michael Schumacher i Rubens Barrichello od samog početka utrke su bili na čelu, dok je Alonso startajući sa četvrte pozicije pretekao Juan Pablo Montoyu koji je krenuo sa treće pozicije. U međuvremenu je jednom od favorita utrke, Kimi Raikkonenu otkazao motor bolida u 10. krugu utrke.

"Izgubili smo vodeni pritisak i motor je otkazao," objasnio je razočarani Raikkonen. "Nisam očekivao da će motor otkazati u desetom krugu utrke. To je razočaravajuće jer bi se ove sezone trebali boriti za što bolje pozicije i pobjedu."

Ralf Schumacher i Montoya, vozači BMW Williamsa, su utrku završili na četvrtoj i petoj poziciji. Jenson Button je utrku završio na šestom mjestu ispred Renaultovog Jarno Trullia i David Coultharda.

Nakon utrke, vozač Ferarija Schumacher je izjavio kako je u prvoj polovici utrke bilo dosta naporno, sve dok kod Rubensa nisu nastali problemi s bolidom, te da je u svakom slučaju utrka bila uzbudljiva.

Barrichello je rekao da je nakon prvog zaustavljanja u boksu imao problema sa kočnicama i morao je usporiti da ne bi prouzročio nesreću.

Montoya, koji je očekivao borbu sa bolidima Ferrarija, na početku utrke je na trenutak izletio sa staze pokušavajući zadržati Alonsa. Kolumbijac je pao na sedmo mjesto i zbog toga što je na ovoj utrci vrlo teško preticati ostatak utrke je proveo pokušavajući prestići sporije bolide.