Formula 1
0

Fisichella ostaje u Renaultu

BH Renault Club
Briatore, Ecclestone i Fisichella
Briatore, Ecclestone i Fisichella
Jučer su zvaničnici Renault F1 Teama zvanično objavili da je postignut dogovor između Giancarla Fisichelle i njih po kojem će ovaj Italijan i tokom naredne sezone braniti njihove boje.

Trenutno Fisichella je u borbi za bodove u svojoj najboljoj i najplodnijoj sezoni u karijeri. A njegovo izuzetno zalaganje, požrtvovanost i odlični odnosi sa ostatkom ekipe su očito pozitivno utjecali na odluku vodstva Renault F1 Teama.

Giancarlo Fisichella je svoje produženje ugovora sa Renaultom komentirao: "Bilo je vrlo važno da saznam kakva me budućnost očekuje što je prije moguće u ovoj sezoni. Oduševljen sam činjenicom da i naredne sezone ostajem u Renaultu, i da je moj naporan rad tokom dvije godine sa ovom ekipom ipak urodio plodom. Želim zahvaliti i Renault F1 Teamu i Renault Grupaciji na ukazanom povjerenju. Ova čista vizija moje budućnosti znači da se u potpunosti mogu fokusirati na ovu sezoni i primarni cilj, a to je osigurati Renaultu još jednu konstruktorsku titulu i na karaju sezone završiti na što boljem mjestu u generalnom poretku vozača."

I Flavio Briatore je komentirao: "Mi smo izuzetno zadovoljni što ćemo nastaviti rad sa Giancarlom i sljedeće godine. On je bio integralni dio našeg uspjeha prošle godine, a u 2006. je svoj rad i vožnju podigao na znatno veći nivo čime je izuzetno ojačao ekipu, a uvjereni smo da to može uraditi i naredne godine. Za Renault je izuzetno važno da zadrži kontinuitet pri početku naredne sezone, a povezanost Giancarla sa ekipom je sada savršena. Pored toga njegovo iskustvo sa ekipom u protekle dvije sezone će biti neprocjenjiva prednost. Mi ćemo i naredne sezone imati ambiciozne planove, a Giancarlo je u stanju da ih ispuni."