Formula 1
0

Fisichella: 'Meni je ovaj rezultat čudesan'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
S velikim ambicijama ulazi Giancarlo Fisichella u nedjelju, u Veliku nagradu Belgije, 12. utrku Formule 1 ove sezone, nakon što je izborio najbolju startnu poziciju na Spa-Francorchampsu.

Ovaj 36-godišnji talijanski pilot došao je do svoje 4. najbolje startne pozicije u karijeri, a svojoj je ekipi Force Indiji donio prvi pole-position u njenoj historiji, ujedno i veliku mogućnost da nakon 29 utrka dođu do bodova.

  • Ovo je nevjerovatno, nisam očekivao pole-position, pogotovo ne nakon slabih rezultata sa slobodnih treninga. Jutro smo proveli otklanjajući probleme, bolid je bio mnogo bolji, pa je sve i ispalo iznad svih očekivanja. Očekivao sam da ću biti kompetitivan, ali da ću osvojiti najbolje startno mjesto to nisam. Meni je ovaj rezultat čudesan - kazao je Fisichella, kojem je ovo prvi pole-position od Velike nagrade Malezije 2006.

  • Jedva čekam utrku, ulazim u nju pun samopouzdanja. Osobno mi je ovo jedna od najdražih staza, na njoj sam postigao neke dobre rezultate. Drago mi je, sretan sam zbog sebe, ekipe, tehničara, baš svih. Svi su oni odradili golem posao, veliki korak prema naprijed - završio je Talijan.