Službeno
0

Fisichella do kraja sezone u Ferrariju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Talijanskom vozaču Giancarlu Fisichelli (36) je, vjerojatno, ispunjen veliki dio sportskog sna. Službeno je: do kraja ove godine Fisichella će voziti u bolidu Ferrarija.

Prošlog vikenda je Fisichella na Velikoj Nagradi Belgije ostvario četvrti pole-position u karijeri, a na službenoj utrci je, uz sjajnu vožnju, osvojio drugo mjesto iza Finca Kimija Räikkönena.

Time je Fisichela donio povijesne bodove za svoju momčad Force Indiju, a upravo je njegova dosadašnja momčad objavila u četvrtak vijest kako Fisichella do kraja godine postaje Räikkönenov kolega u talijanskom gigantu, Ferrariju.

Podsjetimo da se na Velikoj Nagradi Mađarske teže ozlijedio Felipe Massa, te odtad Ferrari traži pravu zamjenu (trebao je u bolid ponovno sjesti i Michael Schumacher), jer nisu bili zadovoljni kako svoj posdao obavlja Luca Badoer.

Fisichella je u karijeri ostvario tri pobjede (Brazil 2003., Australija 2005. i Malezija 2006.), a u službenom izvješću Force Indije piše:

"Prihvaćeni su financijski uvjeti koje je ponudio Ferrari i želimo Fisichelli svu sreću u novom timu. Nismo željeli stati između Fisichelle i njegovog sna, jer znamo koliko želi voziti za Ferrari", spomije Force Indija i dodaje: "Još ne znamo ko će sjesti na njegovo upražnjeno mjesto".