Formula 1
0

Ferrari neće stati na put Schumacheru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik F1 ekipe Ferrarija Luca di Montezemolo kaže da njegova ekipa neće stopirati povratak sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera aktivnoj karijeri, ako se Schumi doista vrati na stazu.

U medijima već danima kolaju špekulacije o povratku utrkama u Formuli 1 proslavljenog njemačkog vozača koji će 3. januara proslaviti 41. rođendan. Schumacher bi, tvrde mnogi mediji, trebao potpisati jednogodišnji ugovor za Mercedes GP.

Nakon što se povukao u svojstvu aktivnog vozača iz sporta krajem 2006. godine, Schumi je ostao u Formuli 1 kao savjetnik u ekipi Ferarija. U septembru ove godine objavio je da će tu dužnost obnašati još tri godine. Može li, dakle, Ferrari, stati na put Schumacherovoj eventualnoj odluci o povratku na staze? Ako i može, neće! Tako tvrdi Luca di Montezemolo.

  • Jedno je jasno. Ako se Michael odluči vratiti kao vozač, naš dogovor o njegovoj savjetničkoj ulozi u našoj ekipi više neće biti važeći. To je logično. Pa ne može on biti i vozač u jednoj ekipi i raditi kao konzultant u drugoj. Još uvijek nisam s njime o tome razgovarao. On je, prije svega, naš prijatelj, a budući da radi posao savjetnika za naše bolide, ne možemo ga tretirati i kao člana ekipe – izjavio je Montezemolo.