Formula 1
482

Fanovi iz svih krajeva svijeta i sportisti: Schumi pobijedi još ovaj put

Klix.ba
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Hiljade fanova širom svijeta u nedjelju navečer su iskazali podršku povrijeđenoj legendi Formule 1 Michaelu Schumacheru. Iz bolnice u Francuskoj je potvrđeno da je Schumacher u kritičnom stanju nakon što je povrijedio glavu tokom skijanja na Alpama.

Korisnici društvenih mreža Facebook i Twitter iz cijelog svijeta su izrazili podršku legendarnom Schumiju uz želje za što brži oporavak. "Schumi, pobijedi još ovaj put", "Možeš ti pobijediti i ovog puta šampione", samo su neke od poruka na društvenim mrežama.

Molitvama i podršci za što skorijim ozdravljenjem se pridružio i bivši vozač Formule 1, Britanac Martin Brundle. On je samo jedan od brojnih sportista i javnih osoba koje su na Twitteru poželjele što skoriji oporavak 44-godišnjem Nijemcu.

Olivier Panis, također bivši vozač Formule 1, pokušao je posjetiti kolegu u bolnici, ali nije uspio, jer doktori očito ne dozvoljavaju posjete zbog Schumacherovog stanja. Panis je kasnije na Twitteru napisao: Brzo ozdravi hrabri momče.

Schumacherov bivši timski kolega Felipe Massa se također oglasio na Twitteru napisavši: Molim se za svoga brata.

Među poznatim sportistima koji su poželjeli Schumiju što brži oporavak su između ostalih i Lukas Podolski, Thomas Sorensen, Sabine Lisicki te brojni drugi.

Želje za oporavkom uputile su i neke filmske zvijezde, TV voditelji i ostale slavne ličnosti, kao i hiljade fanova.