Na vijest o ostavci
0

Ecclestone: Žao mi je Briatorea

Totalsport
Briatore i Ecclestone
Briatore i Ecclestone
Bernie Ecclestone, šef najelitnijeg automobilističkog natjecanja Formule 1, kratko je komentirao odluku Flavija Briatorea, glavnog čovjeka momčadi Renaulta i svog prijatelja, o njegovoj ostavci.
  • Žao mi ga (Briatorea) je. Iznenađen sam s onime što se dogodilo i zatekla me je odluka o njegovom odlasku - rekao je Ecclestone koji je s Briatoreom suvlasnik engleske drugoligaške nogometne momčadi Queen Park Rangersa.

Podsjetimo, Briatore je uz glavnog direktora inženjeringa Pata Symondsa odlučio napustiti Renault nakon optužbi u namještanje utrke za prošlosezonsku Veliku nagradu Singapura.

Tada je Nelsinho Piquet, nominalno drugi Renaultov vozač, vjeruje se, namjerno skrivio zastoj i izlazak sigurnosnog vozila na pistu, izletjevši sa staze. Na taj je način, vjerojatno instruiran iz francuske momčadi, omogućio pobjedu svog timskog kolege Fernanda Alonsa, koji se taman vratio iz boksa spreman odvoziti utrku do kraja. Nakon izlaska sigurnosnog vozila u boks su krenuli svi preostali vozači, a Alonso se probio iza sigurnosnog vozila. Tu je poziciju sačuvao do kraja utrke.

Renaultu sada predstoji saslušanje u Parizu 21. septembra pred FIA-inom Svjetskom motosport vijeću (WMSC), a ukoliko se francuskoj momčadi dokaže krivnja prijeti joj novčana kazna ili čak izbacivanje iz Svjetskog prvenstva Formule 1.