Formula 1
6

Ecclestone: Podržavam Vettela, i ja bih uradio isto

Totalsport
Bernie Ecclestone (Foto: AFP)
Bernie Ecclestone (Foto: AFP)
Šef Formule 1, Bernie Ecclestone, "pohvalio" je potez Sebastiana Vettela (Red Bull), koji je na VN Malezije ignorisao naredbu svoje ekipe i na stazi pretekao kolegu Marka Webbera.

Trostruki svjetski prvak ostvario je proteklog vikenda najkontroverzniju pobjedu svoje karijere, zbog koje je od miljenika publike postao jedan najomraženijih vozača. Podsjetimo, u 46. krugu utrke Vettel je, uprkos naredbama iz boksa da čuva gume i gorivo, pretekao Webbera na stazi, koji mu i dan danas taj potez nije, a prema svemu sudeći i neće oprostiti.

Ecclestone je najprije osudio odluku Red Bulla da naredi svojim vozačima "kamilicu" do kraja (bez pretjecanja i bez borbe), a sada je i pohvalio potez 25-godišnjeg Nijemca.

"Da sam ja Sebastian Vettel koji je osvojio tri uzastopna naslova prvaka za ekipu i da mi je neko putem radija naredio da ne prestižem klupskog kolegu, jednako bih postupio! Baš kao i Kimi (Raikkonen) u svojoj prvoj povratničkoj utrci kad je svom šaptaču odgovorio: Pusti me na miru. Ne moraš mi govoriti što da radim, jer ja to dobro znam", rekao je Ecclestone za Sky Sport News.

"Sebastian nije gubitnik. On je rođeni pobjednik. I upravo zato nije poslušao naredbu svoje ekipe. U potpunosti ga opravdavam", zaključio je.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se u Kini za nešto malo više od dvije sedmice.