Formula 1
80

Dvije godine tišine: Druga godišnjica nesreće Michaela Schumachera

Klix.ba
Michael Schumacher (Foto: Facebook)
Michael Schumacher (Foto: Facebook)
Jedna od najvećih legendi Formule 1 Michael Schumacher na današnji dan prije dvije godine doživio je nesreću tokom skijanja u francuskim Alpama. Nijemac se od tada nalazi u komi, a fanovi širom svijeta zainteresovani su za njegovo zdravstveno stanje.

Naime, od 29. decembra 2013. godine njegova porodica veoma je šturo izvještavala o njegovom zdravstvenom stanju.

I Schumacher je tokom karijere uvijek bio rezervisan kada je riječ o privatnom životu, a njegov advokat Felix Damm izjavio je kako porodica Schumacher ima pravo sačuvati informacije o njegovom zdravstvenom stanju za sebe.

"Razumijemo da Michaelovo stanje zanima mnoge širom svijeta, ali oni moraju razumjeti i poštovati odluku njegove porodice", rekao je Damm.

Kako prenose njemački mediji, nedavno je procurila informacija kako sedmerostruki prvak Formule 1 ponovo hoda, međutim, nedugo zatim pokazala se netačnom.

"Želimo spriječiti lažnu nadu kod fanova i svima koji mu žele dobro. Zbog toga molimo sve za razumijevanje", izjavio je Damm za Njemačku novinsku agenciju (DPA).

Dok se 46-godišnjak oporavlja, njegova djeca privukla su pažnju javnosti. Njegova kćerka Gina je uspješna jahačica konja, dok je njegov 16-godišnji sin Mick nedavno debitirao u profesionalnim automobilističkim utrkama.