Formula 1
0

DHL ostaje ekskluzivni oficijelni logistički partner Formule 1

Klix.ba
U Bonu su DHL i Formula 1® objavili nastavak globalnog partnerstva. DHL će i dalje biti Oficijelni logistički partner elitnog takmičenja u moto sportu, te tako nastaviti dugogodišnje partnerstvo koje je zvanično počelo 2004. godine. DHL će, također, nastaviti podržavati i “DHL Fastest Lap Award” kao nagradu za vozača sa najvećim brojem najbržih trka kroz cijelu sezonu FIA Formula One World Championship™.

"Formula 1® savršeno odgovara DHL-ovom portfoliu globalnih partnerstava svjetske klase, i izuzetno nam je drago što smo produžili našu saradnju sa timovima Formula One Management", rekao je Roger Crook, izvršni direktor DHL Global Forwarding.

"Naše partnerstvo je građeno na zajedničkoj predanosti vrijednostima kao što su brzina, preciznost i pomjeranje granica. DHL je odavno pionir globalnog transporta i lanca nabave sa više od 25 godina iskustva u logistici, naročito u moto sportovima. Sigurni smo da možemo nastaviti pružati iznimnu vrijednost za Formulu 1® u proširenju ka novim tržištima i kontinuiranom uvodu novina, kako bi pružili uzbuđenje svojim globalnim obožavateljima", dodao je.

"Veoma smo zadovoljni što nastavljamo naše pobjedničko partnerstvo sa DHL-om za sljedeću sezonu", rekao je Bernie Ecclestone, izvršni direktor Formula One Group.

Istakao je da postoje dugogodišnje operativne i komercijalne veze sa DHL-om i da su presretni što ponovo imaju DHL kao jednog od njihovih globalnih brendova koji je predan da ponudi izvanredan kvalitet”.

Kao Oficijelni logistički partner, DHL će nastaviti pružati sveobuhvatnu lepezu logističkih usluga kako bi podržali FIA Formula One World Championship™, uključujući ekspres, okeanski i avio kargo, carinsko posredovanje i posebno manipulisanje tokom samih utrka. Snaga DHL-ove logistike i ekspres divizije će osigurati da osjetljive i visokovrijedne stvari kao što su bolidi, rezervni dijelovi, oprema za emitovanje i gorivo, na više od 19 lokacija, za utrke na 5 kontinenata, sa zahtjevnim vremenskim rokovima, budu isporučeni na vrijeme, saopćeno je iz DHL-a.