Mark Webber
0

"Da sam znao da će me ovako tretirati, ne bih potpisao produljenje"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pobjeda na Velikoj nagradi Velike Britanije Marku Webberu donijela je osobnu zadovoljštinu, ali nije isprala gorak okus izazvan potezom vodstva momčadi sa službenog kvalifikacijskog treninga u subotu.

Tada je, podsjećamo, vodstvo momčadi odlučilo potrgani dio bolida (prednje krilce) Sebastiana Vettela, Webberovog momčadskog kolege, zamijeniti zdravim dijelom s Webberovog bolida, dok je Australčevo vozilo doslovno pokrpano.

Uglavnom je o tomu Webber pričao na press konferenciji nakon utrke na stazi u Silverstoneu, a o samoj utrci bilo je malo razgovora.

  • Jučer se dogodila zaista jedinstvena situacija. Nikada ne bih potpisao ugovor za sljedeću sezonu da sam mislio da će stvari ići u tom smjeru. Bio sam razočaran. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati u budućnosti, a ja ću dotle nastaviti raditi kao i dosad i nadati se da će to biti dovoljno - komentirao je Webber nakon utrke u kojoj je ostvario treću ovosezonsku i petu ukupno pobjedu u karijeri.

  • Imao sam nekoliko prepreka u karijeri, ponekad i privatnih, pa mislim da se čovjekov karakter može ocijeniti kako se vrati nakon svih poteškoća. Neki vozači suočeni su s poteškoćama u karijeri, a ja sam ih imao više od ostalih.

  • Jučer nisam bio sretan razvojem situacije i siguran sam da ćemo sutra imati prilično pristojne razgovore unutar momčadi. Danas su stvari dobro prošle za mene.

Webber je od strane novinara upitan smatra li da je njegova pobjeda na VN Velike Britanije poetska pravda, na što je rekao:

  • Sastanak s karmom? Da.