VN Španije
0

Buttonu opet "pole position"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanac Jenson Button u Brawnu je ostvario najbolje vrijeme na službenom treningu Velike Nagrade Španjolske, pete utrke prvenstva Formule 1.

Tako će trenutno vodeći vozač prvenstva loviti četvrtu pobjedu (u petoj utrci) s najbolje pozicije. Ovo je Buttonu bio treći "pole position" u sezoni i šesti u karijeri.

Kada je otkucavao kraj službemog treninga, u posljednjim sekundama, Button je doslovno preoteo najbolje vrijeme Sebastianu Vettelu iz Red Bulla, koji je vodio do tog trenutka.

Te dvije ekipe su opet ostvarile najbolje rezultate, pa će tako njihovi vozači biti i u drugom redu uoči nedjeljnog starta na stazi Catalunya u blizini Barcelone. Treće vrijeme je ostvario Barrichello u Brawnu, a četvrto Webber iz Red Bulla.

Ferrarijev vozač Felipe Massa može biti zadovoljan petim rezultatom na treningu, no podbacio je njegov kolega Kimi Räikkönen koji se zaustavio na 16. mjestu.

Tek nešto bolji je bio aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton iz McLarena na 14. mjestu. VN Španjolske, službeni trening:

  1. Jenson Button (Brawn) 1:20.527

  2. Sebastian Vettel (Red Bull) +0.133

  3. Rubens Barrichello (Brawn) +0.235

  4. Mark Webber (Red Bull) +0.522

  5. Felipe Massa (Ferrari) +0.407

6 Timo Glock (Toyota) +0.720

  1. Fernando Alonso (Renault) +0.725

  2. Jarno Trulli (Toyota) +0.727

  3. Robert Kubica (BMW) +0.846

  4. Nico Rosberg (Williams) +1.408