Drama u Sao Paulu
0

Buttona na ulici presreli naoružani pljačkaši

Totalsport
Foto: Press Assoc.
Foto: Press Assoc.
Aktuelni svjetski prvak u Formuli 1, vozač McLarena Jenson Button, prošao je bez povreda u pokušaju oružane pljačke tokom povratka sa staze Interlagos u hotel u Sao Paulu.

Button se nalazio u automobilu zajedno s ocem Johnom, menadžerom Richardom Goddardom i ličnim trenerom Mikeom Collierom kad su ih na ulici blokirali naoružani napadači.

No, policajac koji se nalazio za upravljačem Buttonova Mercedesa i kojeg je upravo zbog ovakvih opasnosti angažirao McLaren, sjajno se snašao i u filmskoj se sceni, udarajući u automobile koji su bili prepreka, pobjegao pljačkašima.

"Vraćali smo se sa staze i baš smo se probijali kroz gužvu u siromašnoj četvrti. Ispred nas je najprije istrčao pas što mi se činilo zgodnim, ali potom sam vidio čovjeka s pištoljem. Pitao sam ”nije li to pištolj” i čim sam to izgovorio, ispred nas su se pojavila još šestorica naoružanih. No, naš vozač je prava legenda, izvukao nas je, udarivši pritom u pet automobila. Bilo je zastrašujuće", opisao je Button koji nije imao nimalo dobar dan jer je prije bijega od pljačkaša zauzeo tek 11. mjesto u kvalifikacijama za nedjeljnu Veliku nagradu Brazila.

McLaren je objavio kako su nakon incidenta gradske vlasti Sao Paula ekspresno reagirale i dodijelile članovima ekipe dodatnu zaštitu.