Formula 1
0

Button sve bliže odlasku iz McLarena

Totalsport
Jenson Button sa djevojkom (Foto: EPA)
Jenson Button sa djevojkom (Foto: EPA)
Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button vjerojatno će na kraju aktuelne sezone napustiti redove McLarena, piše The Times.

Iako je nedavno McLarenov direktor za utrke Eric Boullier izjavio da postoji vjerovatnost da će s Buttonom biti produljena saradnja, čini se da od toga neće biti ništa. Britanskom vozaču sadašnji ugovor ističe sa završetkom sezone, a Times navodi da nije izgledno da će potpisati novi.

Poznato je da će od 2015. godine McLaren ponovno sarađivati s Hondom, pri čemu se obje strane nadaju novom uzletu. Za takvo nešto, međutim, htjeli bi u svoje redove privući neku od velikih vozačkih zvijezda koja bi bila timski kolega mladom i talentovanom Kevinu Magnussenu. U takvoj situaciji u ekipi više ne bi bilo mjesta za 34-godišnjeg Buttona koji je najblistaviji trenutak karijere doživio 2009. godine kada je postao svjetski prvak za volanom Brawna.

Već duže vrijeme se spominje da bi McLaren ponovno u svojim redovima volio vidjeti Fernanda Alonsa koji nije osobito zadovoljan u Ferrariju, a britanski mediji spominju i Lewisa Hamiltina i Sebastiana Vettela. O mogućosti dolaska nekoga od spomenute trojice u konačnici će vjerovatno će ovisiti i Buttonova sudbina.

Vezani članci