Formula 1
0

Button provokativno o Raikkonenu

Klix.ba
Jenson Button vjeruje da su Kimi Raikkonen i Fernando Alonso dobili previše publiciteta te da u F1 ima još vozača koji zaslužuju istu pažnju.

Raikkonen i Alonso su u medijima često proglašavani kao budući prvaci Formule 1, pogotovo nakon izvrsnih vožnji u svojim timovima McLarenu i Renaultu.

Ali Button ipak inzistira da vozači poput Juana Pabla Montoye iz Williamsa, i Jaguarovog Marka Webbera zaslužuju istu mjeru zasluga i pažnje, ako ne i više.

Button je svoje tvrdnje i objasnio: "Neki ljudi su izuzetno sretni kada dođu u F1, jer su na pravom mjestu u pravo vrijeme. Mnogo se govori o Kimiju a pogotovo o Alonsu, ali se zaboravljaju mnogi drugi talenti koji su prisutni u Formuli 1."

Također Button se osvrnuo i na svoj dosadašnji put u najekskluzivnijem motorsport takmičenju. On je nakon svoje debitantske sezone u 2000. godini nakon sjajnih vožnji u Williamsu također bio proglašen kao najveća nada ovog sporta. Ali nakon te sezone je za njega krenulo nizbrdo. Transfer u tadašnju Benetton/Renault ekipu je bio potpuni promašaj, a nakon toga je bilo veoma teško dokazati nešto u poprilično lošem bolidu BAR Honde.

On je u osvrtu na svoju dosadašnju karijeru rekao: "Meni je ipak bilo malo teže, ali mislim da sam uradio maksimum koliko je to bilo moguće."

Za sljedeću sezonu je dao poprilično hrabru izjavu: "Mislim da Renault neće biti toliko jak koliko se očekuje, te mislim da ćemo mi (op.a. BAR Honda) biti ekipa među prve tri. Mnogo toga će se iduće godine izmjeniti a što će ići direktno meni u korist."