Formula 1
0

Button: Osjećam se kao da sam pobijedio; Vettel: Red Bull nije dovoljno dobar

Totalsport
Britanac Jenson Button došao je uoči 12. ovosezonske utrke SP-a Formule 1, Velike nagrade Belgije, do prvog pole-positiona nakon 2009. godine i prvog otkako je Brawn GP zamijenio McLaren-Mercedesom.

Prije tri godine Button je slavio na VN Monaca, a otkako se 2010. pridružio McLarenu gledao je kako najbolja startna mjesta osvaja njegov timski kolega Lewis Hamilton. Sada je došao i njegov red.

"Prošlo je prilično puno vremena otkako sam osvojio svoj posljednji pole. Mislim da je to bilo 2009. u Monacu, tako da je ovo prilično emotivno za mene. Nedjelje su bile dobre za mene posljednjih godina, ali subote nisu baš bile savršene", rekao je Button i dodao:

"Znam da je utrka sutra, ali ovo je za mene nakon toliko dugo vremena poput osvajanja Grand Prix utrke. Pogodili smo s pravim balansom bolida i dobro je funkcionirao cijeli dan. Imam stil vožnje kojem je teško prilagoditi postavke bolida u kvalifikacijama, ali kada to uspijemo, onda možemo osvojiti pole-position".

Dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel propustio je izboriti treću kvalifikacijsku rundu, a startat će na kraju 10. zbog kazne njegovom timskom kolegi Marku Webberu (pet mjesta unatrag zbog promjene mjenjača, op.a.).

"Bio sam prilično zadovoljan svojim krugom, ali nažalost nije bilo dovoljno brzo. Krug je bio čist, nisam radio pogreške, ali jednostavno nije bilo dovoljno brzo", rekao je Vettel.