Borba za naslov svjetskog pravaka
2

Button: Alonso je zaslužio naslov više od Vettela

Totalsport
Jenson Button
Jenson Button
Kulminacija ovogodišnjih uzbuđenja u Formuli 1 dogodit će se u nedjelju u Sao Paulu, a u lovu na naslov svjetskog prvaka su ostali samo Sebastian Vettel i Fernando Alonso. Nijemac ima 13 bodova više i samim je time favorit.

Ali, nije mali broj onih koji smatraju da je naslov više zaslužio Ferrarijev vozač koji je praktično tokom cijele sezone iz slabijeg bolida od Vettelovog izvlačio maksimum. I pilot McLarena Jenson Button misli da bi bilo pravednije da kruna pripadne Špancu.

"Fernando je u vrhu od prve utrke i nije napravio nijednu grešku. Konstantno je vrlo brz. Napravio je sjajan posao s bolidom koji mu je na raspolaganju. Sebastian, pak, nije imao konstantu, s odličnim je Red Bullovim bolidom bio fantastičan samo na nekoliko posljednjih utrka. Fernando je bio vrlo dobar na svakoj utrci što je nevjerovatno", istakao je Button.

Britanac smatra da je za Alonsa veliki uspjeh što je uopće zadržao šansu za naslov sve do posljednje utrke.

"Nakon prve sam utrke rekao da nema nikakve šanse. U kvalifikacijama je zaostajao sekundu po krugu. No, u Ferrariju su napravili odličan posao, a i Fernando je isto tako bio odličan."