Lewis Hamilton o VN Turske
0

"Bio je to najbolji akcijski film, u 3D tehnici

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: AFP)
Lewis Hamilton (Foto: AFP)
Spektakularna je bila Velika nagrada Turske, utrka Formule 1 u Istanbulu, ponajprije zbog sudara dva Red Bull Renaulta, koja su u tom trenutku bila u vodstvu.

Dok je Sebastian Vettel pokušao prestići Marka Webbera, koji je dotad vodio u utrci, dogodio se kontakt dvojice timskih kolega. Zbog toga je Nijemac Vettel napustio utrku, dok je Webber izgubio vodeće mjesto, te je završio kao treći.

"Timski krah" su iskoristili vozači McLaren Mercedesa, Lewis Hamilton je postao pobjednik, a Jenson Button se zadovoljio drugim mjestom.

"Vidio sam sve, imao sam najbolju poziciju za pogled", u šali je rekao Britanac Hamilton i nastavio u istom tonu: "Uh, bio je to najbolji akcijski komadić filma u 3D tehnici koji sam mogao poželjeti."

Nakon toga je ipak realnije opisao iz svoga kuta taj događaj.

"Neću se potpuno uhvatiti ukoštac komentarisanja i stati na stranu jednog od njih, u pitanju je ipak druga ekipa. Ipak, imam dojam da je Vettel nepotrebno zavrnuo u desno što je izazvalo sudar. Činjenice govore da je Webber ipak držao svoj smjer i nije do krajnjih granica izazvao ono što se dogodilo. No, nas u McLarenu to ne treba zanimati. Moramo slaviti što smo bili prvi i drugi, to je veliki, najveći uspjeh", zaključio je Hamilton.