Formula 1
0

Alonso: Zanimljivo, svi me hvale, ali ne i moja ekipa

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: EPA)
Fernando Alonso (Foto: EPA)
Fernando Alonso nema najbolju sezonu s Ferrarijem, međutim i dalje ga smatraju jednim od najboljih vozača današnjice. Posljednje pohvale dobio je iz Mercedesa.

Predsjednik Mercedesa Dieter Zetsche izjavio je kako je Alonso vjerovatno najbolji vozač danas i da zaslužuje najveći ugovor u Formuli 1. Takve izjave imponirale su Alonsu, koji je usput "bocnuo" i svoju ekipu.

"Uvijek je lijepo čuti kada govore dobre stvari o vama i zahvalan sam na tome. Ali zanimljivo je i stvarno me čudi da takve pohvale uvijek dolaze iz drugih momčadi, a nikada iz moje momčadi i iz kruga ljudi kojima sam okružen", izjavio je Alonso.

U Ferrariju su nedavno napravili smjenu na vrhu svoje F1 ekipe, otišao je Luca Di Montezemolo, a naslijedio ga je Marco Mattiacci, no to još uvijek nije ostavilo traga na ekipi.

"Ne vjerujem da će ubrzo biti nekakvih promjena. On se još uvijek upoznaje sa situacijom u ekipi, okruženjem u Formuli 1 pa čak i vikendima na takmičenju. Ne osjećam nikakve promjene u kvalifikacijama, utrkama, sastancima ili u radu u tvornici. Sve je kako je i bilo", dodaje Alonso.

Uoči Velike nagrade Monaca Alonso drži treće mjesto u ukupnom poretku vozača s 49 bodova, gotovo dvostruko manje od drugoplasiranog Lewisa Hamiltona (97), a Ferrari je treći u poretku konstruktora sa 66 bodova dok su ispred njega Mercedes (197) i Red Bull (84).