Formula 1
0

Alonso: Već osjećam pritisak Ferrarijeve moći

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U srijedu je napokon potvrđeno ono o čemu se šuškalo već duže vrijeme. Španac Fernando Alonso od sljedeće sezone će biti u bolidu talijanskog Ferrarija.

Ovaj 28-godišnji španski vozač je u karijeri osvojio dva naslova svjetskog prvaka, a posljednje vrijeme je proveo u Renaultu, gdje nije dolazio do velikog izražaja, niti se mogao upustiti u borbe za naslov najboljeg. No, upravo to ga očekuje u Ferrariju, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

  • Već osjećam jak pritisak Ferrarijeve moći. Naime, u tom bolidu se ne priznaje ništa osim pobjeda na svakoj utrci i činjenice da uvijek i bilo gdje moramo biti najbolji. Jedna ili dvije pobjede u godini su malo, ništa - započeo je priču Alonso i nastavio:

  • Ferrari je uvijek iznad bilo kojeg vozača. Nije bitno ko vozi, ko je prvi vozač, a ko drugi. Bitno je samo da crveni bolid bude ispred svih drugih. Takva politika mi je jasna, takav princip takmičenja podupirem i dat ću sve od sebe da Ferrari uvijek bude najbolji.

Društvo u Ferrariju će mu raditi brazilski vozač Felipe Massa. Fisichella će biti rezerva, a Finac Kimi Räikkönen je na putu odlaska.

  • Massa je sjajna osoba i blistav vozač. Radujem se druženju s njim u Ferrariju i međusobnom pomaganju. Poznamo se jako dobro i mogu reći da smo i prije ovog zbližavanja bili u odličnim odnosima - zaključio je Alonso.