Razočaran početkom sezone
0

Alonso: Ne valja nam aerodinamika, gume ni brzina

Totalsport
Teški uvjeti na stazi (Foto: AFP)
Teški uvjeti na stazi (Foto: AFP)
Talijanski su se mediji rasplakali nad Ferrarijevim startom u novu sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 i prije prve utrke. Dovoljan je bio debakl Fernanda Alonsa i Felipea Masse na kvalifikacijama za prvu utrku sezone, Veliku nagradu Australije.

"Katastrofa! Ova sezona teško je mogla početi lošije!", naslov je na Corriereu dello Sport, dok je La Gazzetta dello Sport samo kratko prokomentirala:

"Razočaravajuće."

Fernando Alonso kvalifikacijski je trening u subotu u Melbourneu završio na 12. mjestu nakon što je izgubio kontrolu nad bolidom tokom drugog dijela treninga i izletio s piste, dok je Felipe Massa postigao tek 16. vrijeme.

"Imamo problema s aerodinamikom, gumama i brzinom", rekao je Alonso naslutivši da ne valja ništa, no Massina je izjava još znakovitija:

"Vrlo sam razočaran. Ovo nije početak sezone kakvom sam se nadao. Imam čak osjećaj da se auto pogoršao u odnosu na zimska testiranja".

Navijače je pokušao utješiti jedino šef ekipeStefano Domenicali:

"Razumijem razočaranost naših navijača, no moramo biti strpljivi i pričekati s procjenama. Moramo naporno raditi, znali smo to i prije našeg dolaska u Melbourne. Sezona je jako duga i puno je utrkivanja pred nama do kraja. Dat ćemo, kao i uvijek dosad, sve od sebe".