Formula 1
0

Alonso: Ja sam Ferrariju preporučio Räikkönena

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Španac Fernando Alonso očekuje formiranje snažnog partnerstva s Fincem Kimijem Räikkönenom, koji će mu se od iduće godine pridružiti u ekipi Ferrarija.

Brazilac Felipe Massa, koji je u uglednoj talijanskom timu još od 2006. godine, na kraju sezone napušta Ferrari i svoje mjesto prepušta Räikkönenu, trenutno članu Lotusa, koji je prije šest godina donio zadnji naslov svjetskog prvaka Ferrariju.

"Kada su mi u timu rekli da Felipe od iduće godine više neće biti s nama, pitali su me za mišljenje ko bi ga trebao naslijediti. Rekao sam da je Kimi najbolji od svih koje ekipa može dovesti", rekao je Alonso, dvostruki svjetski prvak dok je vozio za Renault.

"Od iduće godine imat ćemo puno promjena u sportu. Njegovo višegodišnje iskustvo iz Formule 1 može nam biti od vitalnog značaja kada ćemo razvijati bolid u januaru i februaru", rekao je španski pilot.

Räikkönen uživa reputaciju vozača koji može izvući ono najbolje iz svog bolida. Alonso poštuje taj njegov pedigre, ali ga ne vidi kao dodatnu motivaciju za vlastite nastupe.

"Moj motiv je uvijek dati najbolje od sebe. Niko me ne može toliko gurati prema naprijed i motivirati kao što mogu ja sam sebe".

Felipe Massa poručio je kako se nada da do kraja sezone može upisati barem još jednu pobjedu. Dosad ih je u karijeri prikupio 11.

"Nastojat ću ponuditi najbolje od sebe u preostalih sedam utrka. Dugo vremena sam uživao u fantastičnoj karijeri u Ferrariju, nije malo biti osam godina u istoj ekipi. U njoj imam puno prijatelja i pokušat ću se od Ferrarija oprostiti na najljepši mogući način. A to bi bila pobjeda. Žestoko ću raditi za to", poručio je Brazilac.

Iako se nagađalo kako bi karijeru mogao nastaviti u Lotusu, trenutnoj Räikkönenovoj ekipi, Massa nije otkrio nikakve planove za budućnost.

"Razgovaram s mnogim timovima i moram uvidjeti koja bi opcija bila najbolja za mene. Imam ja još puno toga za napraviti u karijeri i želim imati dobar bolid. Ne želim biti dio Formule 1 tek toliko da budem, želim se boriti za najbolje moguće rezultate. Za pobjede u utrkama i za osvajanje naslova prvaka. Znam da mogu još puno ponuditi kao vozač i zbog toga želim pronaći najbolju ekipu za mene i moje ambicije", rekao je Massa.