sport
0

Finale trećih Sportskih igara mladih: Druženje je najbolja nagrada

Klix.ba
U dvoranama Ramiz Salčin na Mojmilu, Dobrinjske gimnazije i Merkatora na Dobrinji te na Termalnoj rivijeri Ilidža danas se održavaju finalna takmičenja u malom nogometu, odbojci i odbojci na pijesku.

Dječaci i djevojčice iz svih krajeva Bosne i Hercegovine stigli su u utorak u prijepodnevnim satima u glavni grad naše zemlje. Iako bi svi oni željeli pobijediti na takmičenjima, kažu da im je druženje najbolja nagrada.

"Drago nam je što smo u Sarajevu. Danas se takmičimo u odbojci i, naravno, nadamo se da ćemo pobjediti, ali pored toga se nadamo i da ćemo malo bolje upoznati Baščaršiju i ostatak grada. Ovdje je prelijepo“ riječi su Sare Enić, djevojčice iz susjedne Srbije koja se sa svojom ekipom Mali Zvornik 1 takmiči u finalu BH Telecom Sportskih igara mladih u Sarajevu.

Na terenima, kao i u JU Studentski domovi Nedžarići, vlada odlična atmosfera. Dječaci i djevojčice iz Sarajeva dobri su domaćini svojim vršnjacima.

"Organizacija je super. Upoznali smo se sa djevojčicama iz Zvornika, igrali smo protiv ekipe iz Novog Travnika. Zabavno nam je i zanimljivo upoznavati naše vršnjake. Narednu utakmicu igramo protiv ekipe iz Sarajeva, gledali smo ih, dobro igraju, ali mislimo da smo mi bolji“ rekao je Mirza Husić, član ekipe Sparta iz Tuzle.

Osim takmičenja u sportovima, mališanima je osiguran i zabavni dio. Nakon dodjele medalja večeras i svečanog zatvaranja prvog dijela takmičenja, dječaci i djevojčice moći će se opustiti na disko večeri u JU Studentski domovi Nedžarići, gdje su smješteni, saopćili su organizatori.