sport
1

Finale svjetskog freestyle motocross takmičenja gledajte na Klixu

Klix.ba
Red Bull X-Fighters će danas u Madridu dočekati majstore FMX-a, koji će pred hiljadama fanova demonstrirati nevjerovatne vještine i boriti se za postolje i bodove u ukupnom poretku. Finale i nevjerovatne akrobacije možete pratiti samo na portalu Klix.ba od 22:15 sati.

Tom Pages pokušat će zadržati ukupno vodstvo, no pored ostalih vrhunskih vozača, posao neće biti lagan.

Omiljeno mjesto svih vozača i najuzbudljivija svjetska FMX lokacija Madrid, danas će imati priliku uživati u spektakularnim trikovima najboljih svjetskih vozača, koji svojim skokovima do 30 metara u daljinu i 15 metara u visinu prkose sili gravitacije. Vodeći u ukupnom svjetskom poretku trenutno je Francuz Pages ispred Australca Adelberga i Španca Torresa, koji su još uvijek u igri za naslov prvaka ovogodišnje serije. U borbi za postolje također su i Japanac Higashino te prošlogodišnji prvak Novozelanđanin Levi Sherwood.

Red Bull X-Fighters svjetska serija 2013 donijela je mnogo uzbuđenja s četiri različita pobjednika na četiri stanice serije. Pages se na postolje popeo na otvorenju sezone u Meksiku, Torres je pobijedio u Dubaiju, Adelberg u Glen Helenu, dok je na domaćem terenu u Japanu slavio Higashino. Pages je već poznat po tome što u ovom zahtjevnom i nepredvidivom sportu čvrsto stoji na postolju. Naime, Francuz je jedini vozač koji se na sve četiri stanice domogao jedne od prve tri pozicije.

Red Bull X-Fighters svjetska serija 2013, ukupni svjetski poredak:

Tom Pages - 325 bodova Rob Adelberg – 265 bodova Danny Torres – 245 bodova Levi Sherwood – 190 bodova

Taka Higashino - 165 bodova