sport
1

Final Fight Championship na OBN-u

Klix.ba
Samo dvije sedmice nakon Zadra, Final Fight Championship stiže u Osijek. Treći ovogodišnji event donosi nam FFC debi bivšeg UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Ricca Rodrigueza.

Tridesetpetogodišnji Amerikanac u svijet slobodne borbe ušao je s vrhunskim bjj zaleđem, a MMA debi odradio je 1999. godine. Samo godinu dana kasnije borio se u PRIDE-u i u svom prvom meču za japansku promociju odlukom je savladao Garyja Goodridgea.

Prije dolaska u UFC 2001. osvojio je naslov prvaka King Of The Cage organizacije u meču s budućim izazivačem za UFC-ov i Strikeforceov naslov Paulom Buentellom.

Večeras, 24.05.2013. godine, u programu TV OBN u 20:00 sati pogledajte direktni prijenos još jednog borilačkog spektakla. FFC 5 se održava u Osijeku i na njemu ćemo vidjeti neke od najboljih boraca iz cijelog svijeta.

Nastupa nekoliko iznimno poznatih svjetskih imena, a popis borbi predvodi bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Ricco Rodriguez i jedan od trenutno najboljih kick boksera na svijetu Pavel Zhuravlev.