sport
499

Final Fight Championship 7: Tomislav Spahović pobijedio Kamena Georgieva

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Jedan od najboljih MMA boraca u BiH, Tomislav Spahović zvani "The Beast", pobijedio je večeras u ringu protivnika iz Bugarske, Kamena Georgieva, u meču Final Fight Championshipa 7.

The Beast je došao do pobjede odlukom sudija, a fenomenalnu borbenost pokazao je i Georgiev koji je za svoje poteze dobio aplauz.

Spahović je krenuo puno bolje, nadajući se iskoristiti očito bolju kondiciju, budući da je prošao iznimno kvalitetne pripreme za ovu borbu, a to je i dokazao rušenjem u prvoj minuti. Iako je dobro kontrolirao poziciju, još jednom su završili na nogama, nakon čega brzo dolazi do još jednog rušenja te bočne kontrole, a nakon nje i tranzicija u još nekoliko pozicija, iz kojih je domaći borac plasirao nekoliko odličnih udaraca.

Druga runda ponudila je malo sporijeg Spahovića, koji je Bugaru dozvolio prostora "za disanje", a on je to koristio za pokušaje u stand-upu, koje je BiH borac dobro izbjegavao. U posljednjoj minuti Spahović dolazi do rušenje, a kad se mislilo da će tako ostati do kraja runde, odjednom starta brutalnu gn'p seriju, no ona mu ipak nije donijela završetak borbe.

U trećoj rundi je Kamen krenuo na sve ili ništa, na oduševljenje publike, koja je apsolutno mogla uživati u posljednjih pet minute ravnopravne borbe, koja je protekla većinom na nogama, kao što publika najviše voli. Završnica je ponudila nadmoć Bugara, no borbu nije uspio završiti te je pobjeda zasluženo otišla Spahoviću.