Red Bull Crashed Ice
0

VIDEO / Finac je najbrži ledolomac

Sarajevo-x.com
Munjevito brzi Finac Arttu Pihlainen osigurao je pobjedu na drugoj stanici Red Bull Crashed Ice Svjetskog prvenstva 2011 i prestigao suparnika Kylea Croxalla u ukupnom poretku. Hrvoje Starjački iz Hrvatske osvojio nagradu za najboljeg debitanta.

Pihlainen, koji je na otvaranju sezone u Minhenu bio drugi, iz serije utrka ispred brojne publike u malom nizozemskom gradu Valkenburgu izašao je kao pobjednik.

Kylea je sa drugog mjesta istisnuo mlađi brat Scott, u zbrkanom finišu u kojem se moglo osjetiti blago pomanjkanje bratske ljubavi.

Hrvoje Starjački iz Hrvatske u Valkenburgu je osvojio „MINI Rookie Award“ - nagradu za najboljeg debitanta! Plasirao se među 32 najbolja ledena gladijatora, pokupio zlatnu kacigu i s velikim osmijehom na licu okončao svoj premijerni nastup na utrkama Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva.

Bosnu i Hercegovinu je na otvaranju ovogodišnjeg šampionata u Minhenu predstavljao Ermin Hasović koji i pored dobrih vremena na treninzima nije se uspio plasirati među 32 najbolja ledolomca.

Pihlainen sada u ukupnom poretku vodi sa 100 bodova razlike ispred najbližeg suparnika, Kylea Croxalla, a naredna stanica Red Bull Crashed Ice Svjetskog prvenstva je Moskva, 26. februara.