sport
0

FIFA za privremeno isključenje igrača

FENA
Nogometni klubovi Barcelona Chelsea su prije dva dana odigrali utakmicu Lige prvaka, koja je osim po uzbuđenjima i golovima, upamćena i po konstantnoj opsadi suca Farine od strane, u pojedinim trenucima, i desetak igrača obiju ekipa.

UEFA-i je dosta takvog ponašanja, pritiska na suce i iznuđivanja kartona, pogotovo kada se događa na najvišem nivou, poput utakmice dviju najboljih europskih ekipa u Ligi prvaka, pa ozbiljno razmatra da u takvim slučajevima igrače koji drže suce u okruženju pošalje na privremeno hlađenje van terena.

"Previše takvih scena smo prisiljeni gledati u Ligi prvaka. To je već postalo loša navika; svako od igrača misli da ima nešto za reći sucu. Teško je na nogomet primijeniti pravilo "deset jardi", ali ozbiljno razmatramo uvođenje privremenog isključenja u borbi protiv te pošasti", izjavio je glasnogovornik Uefe William Gaillard.

Uputa UEFA-e od septembra je jasno poručio sucima da igračima koji im pred nosom mašu sa imaginarnim kartonima uruči one prave, ali su događaji na Nou Campu pokazali da su to pravilo još nije počelo primjenjivati.