Teniseri o nogometu
0

Federer i Đoković: "Potrebno je 'oko sokolovo'"

Totalsport
U globalnu raspravu o Thierryju Henryju i njegovom igranju rukom u dvoboju protiv Irske uključili su se i prvi i treći teniseri svijeta, Roger Federer i Novak Đoković. Njihov je zaključak identičan - nogometu treba “oko sokolovo”, sistem koji već neko vrijeme uspješno djeluje u tenisu.

Thierry Henry je, podsjetimo, u produžetku uzvratne dokvalifikacijske utakmice protiv Irske rukom smirio loptu i potom je dodao Williamu Gallasu koji je izjednačio na 1-1 i tako donio Francuskoj plasman u Južnoafričku Republiku.

Federer je stao u obranu svoga prijatelja Henryja s kojim se pojavio u nekoliko televizijskih reklama.

  • Ne možete ga kriviti što je nastavio akciju. Ako sudac to nije vidio, onda ne valja sistem. Postignuto je toliko golova koji zapravo nisu bili golovi, ovo je samo jedan takav. Iznenađen sam što se takva vrsta greške može događati u nogometu - rekao je Federer koji se u Londonu priprema za ATP Finale.

  • Mislim da je sistem provjera putem video-snimaka potrebniji nogometu nego tenisu. Ne možete zaustaviti igru i analizirati sve, ali možete učiniti nekoliko stvari da se ovakvi slučajevi ne ponove. Tada se Henry ne bi našao u ovakvoj poziciji.

Slično razmišlja i Novak Đoković.

  • Nogometu treba tehnologija, posebno nakon ovoga što se dogodilo. Ne krivim nikoga, naravno da je cijeli slučaj nepošten prema Irskoj, ali vodeće nogometno tijelo mora poduzeti nešto u pogledu toga.