Sjedeća odbojka
0

Fantomi u polufinalu Euro Cup-a 2010

Sarajevo-x.com
Foto: Fantomi.ba
Foto: Fantomi.ba
OKI Fantomi plasirali su se u polufinale 21. klupskog prvenstva Evrope u sjedećoj odbojci, EURO CUP 2010. U dvije posljednje utakmice grupne faze takmičenja u mađarskom gradu Niređhaza, branitelji naslova zabilježili su pobjede.

U prvom meču Fantomi su bili bolji od domaćina Piremona 3 : 0 (25:18,25:18,15:20).

Drugi meč protiv ruskog Rdonika, bio je svojevrsno finale prije finala, u kojem su bh. prvaci slavili pobjedu u pet setova. Na kraju je bilo 3 : 2 ( 20:25, 25:22, 25:17, 26:28, 15 :12 ). Rusi su pružili odličnu partiju i pokazali zašto uz bh. prvaka slove za favorita turnira.

"Odlična utakmica. Znali smo da će Rusi biti bolji nego prije dvije godine, ali ovoliki napradak nismo očekivali. Oni će najvjerovatnije u finale, tako da nas sutra (subota, 30.oktobar 2010.) očekuje jos jedan težak meč. Naravno, ukoliko savladamo ekipu Banja Luka, s kojom smo igrali na početku takmičenja. Pokušat ćemo ispraviti neke stvari koje nisu štimale u ovoj utakmici i biti spremni za finale". rekao je Ševko Nuhanović, trener OKI Fantomi.

Kapiten Adnan Manko ističe da se u eventualnom finalu protiv Rodnika moraju ispraviti neke sitnice, kako se ne bi doveli u situaciju poput danšnje.

"Igrali smo dobro, ali je i protivnik također bio dobar. Zbog toga do finala moramo biti jači u polju i čvršće se postaviti na mreži. Čuvati se napada drugom loptom, jer Rusi očigledno protiv nas koriste naše oružje" rekao je Manko, nekoliko puta najbolji igrač Evrope"

"No ipak treba ići korak po korak. Prvo treba pobjediti Banja Luku, koja je savladavši Leverkusen došla među četiri najbolje ekipe, a onda čekati pobjednika drugog polufinala Rodnik - Piremon", upozorava smečer OKI Fantomi Nizam Čančar.

Polufinale se igra sutra (subota 30.oktobar 2010.) u 09.00. sati, a finalna utakmica je na programu isti dan u 16.00. sati.