Žele biti najbolji
30

Fantomi domaćin Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Odbojkaški klub Fantomi će ovog vikenda biti domaćin još jednog velikog sportskog događaja u BiH. Već tradicionalno, od 25. do 27. maja u dvorani Ramiz Salčin bit će održan Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Sarajevo Open.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao Mirsad Mirojević, direktor kluba, na ovogodišnjem, 11. po redu Sarajevo Openu će učestvovati osam ekipa.

"Osim OKI Fantomi, ove godine takmičit će se i reprezantacija Rusije, koja ja trenutno drugoplasirana ekipa u Evropi i oni su, pored nas, jedni od favorita turnira. Zatim, tu je i ekipa Bayera iz Leverkuzena, klub Start iz Varšave, klubovi Hrabri i Zagreb iz Zagreba, reprezentacija grada Zenice i na kraju ekipa Ilidže, kojoj smo dali priliku da se ogleda na jednom ovakvom turniru", kazao je Mirojević.

Sve pripreme za turnir su završene, a za sutra je planiran dolazak ekipa. Trener Fantoma Ševko Nuhanović je kazao kako će turnir biti izuzetno kvalitetan s obzirom na to da je konkurencija dosta jaka.

"Očekujem da odradimo ovo onako kako smo i do sada radili te da se u nedjelju nađemo u finalu. Imamo tu dvije izuzetno jake ekipe, ali mislim da ćemo ipak biti najbolji. Ovo je zaključak naše sezone koja i nije bila baš uspješna. Završili smo drugi u ligi, što za nas i nije neki rezultat, međutim, na ovom turniru pokazat ćemo da se na nas i dalje mora računati", naglasio je Nuhanović.