sport
100

Fantastična Emina treća na ITTF turniru u Luksemburgu

Klix.ba
Fantastična bh. stonoteniserka Emina Hadžiahmetović na ITTF turniru u Luksemburgu, koji se boduje za svjetsku seniorsku rang listu, podijelila je treće mjesto zajedno s domaćom igračicom Sarah Deenutte.

Prvo mjesto osvojila je Yang Xiaoxin, koja nastupa za Monako, dok je druga bila Linda Bergstrom iz Švedske.

"Emina je još jednom potvrdila svoj potencijal. Ovo je njen najveći uspjeh u seniorskoj konkurenciji. Odlično bi bilo kada bismo imali sredstava da učestvujemo na više ovako jakih turnira. Mislim da nam tada ne bi bila daleko ni medalje na svjetskom ili evropskom seniorskom prvenstvu. Nadam se da će nadležni znati prepoznati uspjeh i podržati Eminu u budćnosti. Emina igra u odličnoj formi i ako bude imala dobre pripreme mogla bi iznenaditi favorite na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Japanu", kazala je Amela Hadžiahmetović-Mujezinović, sestra i trener naše najbolje stonoteniserke.

Emina Hadžiahmetović je članica sarajevskog "Spina 2012", koji je pobjedama prošlog vikenda protiv Banje Luke i Prijedora nastavio dominaciju u našoj državi i ponovo osvojio šampionski pehar u konkurenciji stonoteniserki.