Za svakog ponešto
0

FOTO / Fan Shop FK Sarajevo slavi pola godine uspješnog rada

Klix.ba
Fan Shop FK Sarajevo počeo je sa radom 24. oktobra 2011. godine, na zadovoljstvo svih ljubitelja Bordo tima. Kako je svaki početak težak, tako je bio i ovaj. U samom početku, na policama se moglo naći tek 50-ak različitih artikala, no kako je vrijeme odmicalo, ponuda je bila sve bogatija, a Fan Shop u ulici Maršala Tita 38b sve posjećeniji.
"Evo, danas slavimo naš mali jubilej, pola godine postojanja i već slovimo za najbolji fan shop u državi, možda i šire. Dokaz tome su na stotine zadovoljnih kupaca koji su dolazili iz svih krajeva Bosne i Hercegovine", kažu u Fan Shopu.

Bordo prodavnica sada nudi više od 110 različitih artikala, a taj broj je iz dana u dan sve veći. Prije nekoliko dana završena je dostava asortimana proizvoda za najmlađe navijače FK Sarajevo, bebe. Za sada su u ponudi dekice, siperci, odjeća i veliki Bordo medo, dok u narednom periodu možemo očekivati nekoliko vrsta šalova, jastuke i posteljinu.

Nedugo nakon otvaranja, Fan Shop se uvezao sa projektom "Ja sam Sarajevo!" zahvaljujući čemu članovi FK Sarajevo, sa izmirenom godišnjom članarinom, imaju 20 posto popusta na sve artikle iz ponude istog. 

"Fan shop FK Sarajevo je sigurno u svojim počecima, tako da smo proteklih 6 mjeseci iskoristili da nešto naučimo, posebno kada je u pitanju komunikacija sa našim vjernim navijačima i simpatizerima, te udovoljavanje željama. Ponosni smo što je projekat nastavljen sa otvaranjem drugog fan shopa, tako da pored onog u prostorijama kluba u Maršala Tita 38b imamo i 'ispostavu', odnosno Bordo Fan Shop br. 2 u Bezistanu.“, kazao je Direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Dokaz toga koliko je ljubav prema FK Sarajevo velika su neke nesvakidašnje situacije.

"U mjesecu novembru prošle godine, jedna mlada djevojka posjetila je Fan Shop. Nakon par minuta razgledanja, odlučila se za bordo kravatu sa natpisom "1946". To ne bi bilo ništa neobično da ta kravata nije bila namjenjena njenom budućem suprugu, kao sastavni dio njegovog svadbenog odijela. Moramo napomenuti i da je mnogo kravata kupljeno za odbrane diplomskih i magistarskih radova, te za druge svečane prilike i to isključivo od strane pripadnica ljepšeg spola.", navode u FK Sarajevo.

Također, 16. decembra, jedan stariji gospodin posjetio je prostorije FK Sarajevo kako bi svog sinčića učlanio u voljeni klub. Nakon obavljenog posla, posjetio je i Fan Shop gdje mu je kupio najmanju majicu "Biti srcem vezan, u tome leži snaga." Kako smo tom prilikom saznali, dječak je tog jutra upisan u knjigu rođenih. Taj mališan je sigurno najmlađi član FK Sarajevo, ponosno ističu u ovom klubu.

"Tokom decembra, Fan Shop je imao svoju kućicu na "Sarajevo Holiday Marketu". Bordo kućica je bila posebna, pravi magnet za sve posjetioce, te je tako privukla i jednog gospodina iz Australije, inače rođenog Sarajliju. Kao pravi, istinski zaljubljenik u FK Sarajevo, Market je napustio sa kesama punim proizvoda iz Fan Shopa i širokim osmijehom na licu. Ljubav prema FK Sarajevo nema granica", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Navijači Bordo tima ove godine nisu morali razbijati glavu time šta kupiti svojim ljepšim polovinama za Valentinovo. Rješenje je bilo jednostavno - Bordo nakit, koji je za samo nekoliko sati nestao sa polica Fan Shopa.  

Povodom 550-og rođendana grada Sarajeva, FK Sarajevo je svojim navijačima, ali i građanima Bosne i Hercegovine, 6. aprila tekuće godine poklonio i Fan Shop broj dva koji se nalazi u samom srcu Baščaršije, Bezistanu.  

Direktor Dino Selimović predstavio je i buduće i nove, trenutne, projekte FK Sarajevo.

"Izuzimajući sportske ciljeve, među kojima su u prvom planu rezultati prvog tima i nastavak reorganizacije omladinskog pogona FK Sarajevo, već je pokrenut projekat Internet radij u eksperimentalnoj fazi, a pokrenut je i pilot projekat "Bordo Loyalty Card" kojim želimo osnažiti vezu kluba, navijača i naših sadašnjih i budućih sponzora, kroz koji svi članovi FK Sarajevo mogu ostvarivati popuste i pogodnosti kod različitih privrednih subjekata. Imamo još dosta ideja, ali o tome nekom drugom prilikom.“, navodi se u saopćenju.