sport
0

F.K. Sarajevo se ogradio od navijača

PBS
U povodu dešavanja na utakmici 20. kola Premijer lige BiH između Posušja i Sarajeva, koja je prekinuta u 48. minuti, danas je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za novinare.

Jedan od najboljih igrača Sarajeva Adnan Osmanhodžić je strašno razočaran ponašanjem dijela publike ordo kluba. "Ne mogu da shvatim čime smo doprinijeli da se naši navijači pogrdno izražavaju nama igračima a i Stručnom štabu. Mogu da shvatim da su razočarni našom igrom, ali ne mogu nikako opravdati njihovo nasilničko ponašanje u Posušju", kazao je Osmanhodžić.

"Mislim da nismo zaslužili nasilničko ponašanje dijela naših navijača. Onog trenutka kada vam neko prijeti da će ubiti vas ili vašu porodicu, ne vidim razloga da se i dalje bavim ovim poslom. Igrao sam godinama u FK Sarajevo, odlazio i vraćao se u klub, bilo je i pobjeda i poraza, ali nikada nisam doživio ovakvo vrijeđanje kao na utakmici u Posušju. Mnogo sam razočaran, ali ne mislim odstupiti sa mjesta i nadam se da ćemo iz ovoga izaći mnogo jači", kazao je šef Stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Direktor FK Sarajevo Predrag Pašić se složio sa igračima i trenerima svoga kluba i iskazao šokiranost dešavanjima u Posušju. "Međutim, ne mogu reći da su ovi incidenti slučajni, čak bih rekao da je ovo sve u režiji ljudi koji rade na podrivanju kluba. Jer, neki dušebrižnici se nisu nikako mogli složiti sa promjenama koje su nastale u klubu u posljednjih šest mjeseci. Ne mogu se složiti da se jedan dio navijača ponaša huliganski, vrijeđa igrače i legende kluba svijetle tradicije", kazao je direktor Pašić.

"Kao klub ograđujemo se od navijača koji prave nerede, a ovom prilikom i od njihovih vođa koji smatraju da su važniji i od igrača trenera ali i svih koji su istorija ovog kluba", kazao je Pašić. Pašić je još kazao da će vođa navijača, koji je ujedno bio i član novoformirane Skupštine, biti odstranjen iz najvišeg organa u klubu. Članovi Skupštine FK Sarajevo i bivši igrači Nijaz Ferhatović i Mirza Kapetanović takođe su razočarani ponašanjem dijela publike bordo kluba, ali se nadaju da će se ubrzo prevazići ovi problemi i da će klub nastaviti normalno da radi.

Navijači FK Sarajeva oštetili su četiri autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća (GRAS) nakon prekida jučerašnje utakmice između Posušja i Sarajeva. Revoltirani navijači su nakon incidenata na fudbalskom stadionu, nastavili nasilničko ponašanje pri čemu su oštećena vozila GRAS-a. Autobus koji se koristio za prijevoz fudbalera FK Sarajeva nije oštećen, ali je demolirana unutrašnjost četiri vozila kojima se vršio prijevoz navijača ovog kluba, a oštećeni su i izvana - kazao je Feni direktor Autobuskog saobraćaj u GRAS-u Hilmo Zeković. Visina štete, prema njegovim rijačima, još nije određena, ali prema prvim procjenama iznosi oko 20.000 KM. Zeković je rekao da će GRAS tražiti naknadu štete od FK Sarajevo, a nije isključio ni mogućnost pokretanja tužbe protiv ovog kluba.