sport
0

Evropsko prvenstvu u ragbiju za žene i u Zenici

Sarajevo-x.com / Zeda
Armin Berberović, generalni sekretar Ragbi saveza BiH
Armin Berberović, generalni sekretar Ragbi saveza BiH
Evropska ragbi federacija FIRA-AER potvrdila je odluku da se organizacija "Evropskog prvenstva u ragbiju sedam za žene 2009." dodjeljuje Ragbi savezu Bosne i Hercegovine. Turnir će se igrati 6. do 7. juna na dva ragbi terena KSC Kamberovića polje u Zenici, a očekuju se oko 200 učesnika, a Zenica će biti domaćin jedne grupe Evropskog ragbi prvenstva za žene

Ovaj turnir Evropskog prvenstva biti će najkvalitetnija ragbijaška manifestacija u Bosni i Hercegovini od početka igranja ragbija. Na prvenstvu nastupaju reprezentacije Norveške, Danske, Austrije, Litvanije, Švicarske, Slovenije, Srbije, Gruzije, Poljske, Luksemburga, Madžarske, Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ragbi saveza BiH.

"Ovo je još jedna potvrda našeg rad u posljednje tri godine i ovo nam je šansa da napokon iskoristimo prednosti koje je ragbi donio Zenici, jer zenički ragbi je odličan 'brand' u turističkom i sportskom smislu. Biti ćemo odlični domaćini, jer ćemo ponuditi naše prednosti, koje se ogledaju kroz odličnu sportsku infrastrukturu i iskonsku gostoljubivost. Zenica je uvijek bila grad ragbija, koji spada među najtrofejnije sportove u Bosni i Hercegovini. Svih 37 godina igranja ragbija u BiH grad Zenica je nosio na svojim plećima i mi se ponosimo velikim rezultatima naših ragbijaša. Napraviti ćemo veliku sportsku manifestaciju i ovjeriti naše uspješne sportske i poslovne poteze", rekao je za Zedu Armin Berberović, generalni sekretar Ragbi saveza BiH.