sport
0

EP u vaterpolu: Hrvatska bolja i od Crne Gore

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Crnu Goru s 10-8 u 2. kolu grupe B Evropskog prvenstva u Eindhovenu. Rudićevi izabranici tako uoči dana odmora imaju maksimalan učinak.

Aktuelni su evropski prvaci dugo slamali otpor Crnogoraca. Čak je tri puta hrvatska reprezentacija imala po dva pogotka prednosti, ali vaterpolisti Ranka Perovića svaki su se put uspijevali vratiti u igru. Ni u jednom trenutku, međutim, nisu poveli, a kad je Hrvatska u posljednjoj četvrtini i četvrti put došla do plus dva, Crnogorci su definitivno pali.

Štaviše, u zadnjoj su dionici ostali bez postignutog gola, zahvaljujući sjajnoj hrvatskoj odbrani i golmanu Josipu Paviću koji je u utorak odbranio ukupno 15 udaraca. Zanimljivo je da je Rudićeva ekipa imala čak tri peterca i svaki je uspješno realizirala bez obzira na činjenicu da su izvođači bili različiti (Bošković, Sukno, Joković). Tri je gola za Hrvatsku na plivalištu Pieter van den Hoogenband postigao Nikša Dobud, po dva su dodali Sandro Sukno i Maro Joković, a po jedan Miho Bošković, Andro Bušlje i Paulo Obradović.

Kod Crnogoraca su dvostruki strijelci bili Aleksandar Radović, Boris Zloković i Vladimir Gojković. Spomenimo da je ranije u grupi B Španija pobijedila Rumuniju (12-10), a Srbija teže od očekivanog Njemačku (13-12). Upravo su Srbi sljedeći suparnici hrvatskim vaterpolistima, u četvrtak u 17.30 sati.

EP u vaterpolu, grupa B, 1. kolo:

Hrvatska – Crna Gora 10-8 (3-2, 2-3, 3-3, 2-0) Srbija – Njemačka 13-12 Španija – Rumunija 12-10

Redoslijed u grupi B: 1. Hrvatska 6, 2. Srbija 6, 3. Crna Gora 3, 4. Španija 3, 5. Rumunija 0, 6. Njemačka 0

Grupa A: Grčka – Makedonija 10-6, Mađarska – Holandija (kasnije), Italija – Turska (kasnije)