sport
108

Ena Oruč: Još nisam svjesna postignutog uspjeha

FENA
Ena Oruč
Ena Oruč
Predstavnica Bosne i Hercegovine i članica Taekwondo kluba Sarajevo Ena Oruč osvojila je zlatnu medalju na otvorenom Svjetskom taekwondo prvenstvu u Londonu u juniorskoj konkurenciji u kategoriji +50 kg.

Oruč je s trenerom Ibrahimom Koljom i klupskom kolegicom Željanom Trogrlić danas stigla na sarajevski aerodrom, gdje su ih dočekali članovi porodice i prijatelji.

"Mislim da još nisam svjesna uspjeha. Dugo sam se spremala i trud se isplatio. Trebat će mi vremena da mi se utisci s prvenstva slegnu", izjavila je Oruč za Agenciju Fena.

Trinaestogodišnja Zeničanka je istaknula da su sve borbe bile teške jer su takmičarke na prvenstvo došle potpuno spremne.

"Borila sam se protiv predstavnice Holandije, Engleske, SAD-a i ponovo Engleske u finalu. Najteže mi je bilo u finalnoj borbi jer je protivnica bila zaista dobra, ali i ja sam se odlično spremila i na kraju pobijedila", kazala je Oruč.

Trener Kolja je istaknuo da Oruč nije dobila nikakvu finansijsku pomoć od nadležnih institucija, iako se klub prijavio na svaki raspisani konkurs.

"Očekuje nas nova bitka s finansijama ako želimo učestvovati na idućem takmičenju, a Enini uspjesi zahtijevaju dobre turnire da bi održala kontinuitet", naglasio je Kolja i dodao da je naredni turnir na kojem bi Oruč trebala učestvovati kup Irske koji se održava u novembru.