Ritmička gimnastika
0

Ena Meholjić najperspektivnija u Kantonu Sarajevo

Sarajevo-x.com
Ena Meholjić
Ena Meholjić
Početkom marta na svečanosti održanoj u Domu Vojske FBiH proglašeni su i najperspektivniji sportisti iz 19 sportova Kantona Sarajevo za 2009. godinu. Titula najperspektivnije ritmičke gimnastičarke pripala je Eni Meholjić iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike Olimpik, a priču o njoj donosi portal GuGu.ba.

Ena je šesti razred Osnovne škole Meša Selimović. Ova odlična učenica ritmičku gimnastiku trenira od svoje šeste godine pod vodstvom trenerice Hidajete Glavinić.

"Treniram svaki dan. Nekada pred takmičenja i dva puta dnevno. Gimnastiku jako volim zbog lijepog druženja, imam dobre prijateljice u Olimpiku, idemo na mnoga putovanja. Volim taj sport jer se vježbe rade uz laganu muziku, morate misliti na pravilno držanje tijela, vježbu izvodimo i sa rekvizitima", kaže Ena.

Meholjić se takmičila na mnogim međunarodnim turnirima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i BiH i donijela mnogo medalja.

"Najdraža medalja mi je osvojena na međunarodnom turniru u Sarajevu u organizaciji KRG 'Bosna'. Iako je bronzana, ona mi je najdraža", izjavila je.

U 2009. godini KRSG Olimpik i našu zemlju predstavljala je na 15 međunarodnih takmičenja. Izbor najperspektivnije joj je svakako podstrek za još veća zalaganja i ostvarenja i motiv za mnogo više rada i takmičenja van granica BiH. Trenutno je Ena zajdno sa prijateljicama iz KRSG "Olimpik" na Međunarodnom turniru u Zagrebu, nakon toga idu u Beograd, a zatim u Niš, gdje će se KRSG ”Olimpik” predstaviti sa grupnom vježbom.

"Ritmička gimnastika je sport koji zahtijeva i obuhvata mnogo fleksibilnosti, baletnih i plesnih elemenata. Sve djevojčice koje dođu na trening se zaljube u ovaj sport i nije nam teško trenirati svaki dan", kaže Ena i dodaje da ipak ima vremena i za druge stvari kao i ostale djevojčice njenog uzrasta. Voli slušati zabavnu muziku, ići u shopping i opet ništa bez gimnastike: na trening.