Manifestacija "Čelikovo srce"
23

Ekipa Sarajeva pobjednik 1. Kupa Federacije BiH u vaterpolu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Današnjim takmičenjem u vaterpolu završen je i drugi dan takmičenja manifestacije Čelikovo srce u organiziciji Gradskog kluba vodenih sportova Čelik - Željezara Zenica.

Na takmičenju koje je predstavljalo 1. Kup Federacije Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih juniora, učestvovalo je sedam ekipa od kojih je ekipa Neuma bila plasirana direktno u polufinale.

U prvoj utakmici četvrtfinala snage su odmjerile ekipe Akademija B i GKVS Sarajevo, gdje je ekipa Sarajeva nakon produžetaka slavila sa rezultatom 7:6. U drugoj utakmici Torpedo je slavio protiv Mladosti sa 4:2, a domaćin GKVS Čelik poražen je od Orke sa 4:9.

U polufinalnim mečevima igrali su GKVS Sarajevo i Jadran Neum, a utakmica je završena rezultatom 7:5. Torpedo je sjajnom igrom deklasirao Orku rezultatom 14:1.

U završnici ovog takmičenja našle su se ekipe GKVS Sarajevo i Torpedo iz Sarajeva. U prvoj četvrtini ekipa Sarajeva povela je sa 1:0 golom Benjamina Tahmaza da bi nekoliko sekundi kasnije Džehović Dino izjednačio na 1:1. U drugoj dionici Tahmaz ponovo preokreće rezultat u korist svoje ekipe na 1:2, a golovima Idrizovića za Torpedo i Šante za Sarajevo završeno je i druga četvrtina rezultatom 2:3. U trećoj četvrtini Bubić dovodi Sarajevo u vodstvo od 2:4, a Džehović nakon skoro jedne minute igranja to vodstvo smanjuje na 3:4. U posljednjoj četvrtini Šanta postiže dva gola i zaključuje utakmicu rezultatom 3:6, kojim je ekipa Sarajeva pobjednik 1. Kupa Federacije Bosne i Hercegovine u vaterpolu.

U pauzi polufinala i finala odigrana je promotivno-revijalna utakmica u kojoj su igrale javne ličnosti iz sportskog, kulturnog, privrednog i političkog života Bosne i Hercegovine i ostalih susjednih zemalja.