Taekwondo prvenstvo
0

Ekipa Novog Grada najuspješnija na Korčuli sa 21 medaljom

Klix.ba
Sarajevski taekwondoisti su na 13. Otvorenom internacionalnom prvenstvu "Korčula Open '12" osvojili naslov najuspješnijeg kolektiva u borbama sa šest zlatnih, šest srebrenih i devet bronzanih medalja.

U ukupnom poretku takmičenja, na osnovu pojedinačnih rezultata, taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je osvojio pehar za prvo mjesto ekipno.

Takmičenje je okupilo oko 350 takmičara iz 28 klubova koji su došli iz Luksemburga, Slovačke, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Kosova, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je pomenuti da je turnir jedinstven u Evropi zbog toga što se održava na otvorenom, nedaleko od same obale, a ove godine tribine improvizovanog koloseuma na Trgu Pomirenja, u samom centru grada Marka Pola, Korčule, su okupile više od 2.000 gledalaca, ljubitelja ove borilačke vještine i turista.

Rezultate za taekwondo klub Novi Grad su ostvarili slijedeći takmičari:

U konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja: Sadmir Habibović, Muhamed Đonko i Edita Murguz – zlato i Ibrahim Đonko, Nedžad Husić, Kerim Omerbegović – bronza.

U konkurenciji starijih kadeta i kadetkinja: Sadmir Habibović – zlato, Nedžad Husić i Edna Abaspahić – srebro i Džanan Čukurija - bronza

U konkurenciji juniora i juniorki: Emir Kaljanac – zlato, Irfan Mulalić, Alen Čukurija, Edna Abaspahić – srebro i Samir Selimović, Emir Memišević, Dina Čukurija – bronza.

U konkurenciji seniora i seniorki: Nejla Kaljanac – zlato, Dina Čukurija, Alen Alić, Armin Gredić - bronza.

"Naši takmičari su ponovili uspjeh koji godinama zaredom ostvarujemo na ovom ugodnom i nama veoma dragom takmičenju. Naravno pored iscrpljujučeg takmičenja, naša ekipa je imala i vremena za odmor i rekreaciju koje pruža sam otok Korčula. U svakom slučaju, ovaj uspijeh je samo polazna tačka za novonastalu sezonu u kojoj nam predstoji nekoliko turnira A klase, te odlazak u Italiju i Francusku i Balkansko prvenstvo", izjavili su treneri kluba Haris Husić i Belmir Berberović.