Uspješne sezone za Pretorian
0

VIDEO / Edin Zrno: Borci našeg kluba osvajaju medalje gdje god se pojave

Piše: Edin Isanović
Prvi bh. MMA klub SHDJ Pretorian ovih dana je sve svoje kapacitete usmjerio na završetak veoma uspješne sezone i pripremu za sljedeću, koja će prema svemu sudeći biti veoma burna. Trener ovog kluba Edin Zrno je sigurno jedan od najpriznatiji trenera za ovaj vid borbe u regiji.

Ovaj dokazani stručnjak ne krije da ima velike planove u narednom periodu.

"Ova godina je obilježena nastupima na brojnim svjetskim i regionalnim takmičenjima za Pretoriance i to veoma uspješno. Berin Balijagić i Tomislav Spahović pozivani su na najjače evropske MMA priredbe, a druga generacija boraca ovog kluba ne prestaje osvajati medalje na međunarodnim takmičenjima u regiji i šire", kaže Zrno za Klix.ba.

Potom je dodao kako je borac pomenutog kluba Ahmed Vila proglašen kao nejveći mladi talent u borilačkim sportovima sa ovih prostora.

"Pozivi stižu sa svih strana. Recimo, Ahmed Vila je međunarodni i državni prvak u brazilskoj jiu jitsii i stekao je sve uslove da se takmiči na prvenstvu Evrope u januaru. Takmičenje se održava u glavnom gradu Portugala - Lisabonu. Međutim, podrška za ovog mladog i sjajnog sportistu jednostavno izostaje", tvrdi Zrno.

Naglašava kako je Pretorian ozbiljan klub koji ima rezultate, kako na profesinalnom, tako i na amaterskom nivou. Na kraju nam je otkrio i jednu zanimljivu vijest.

"Početkom 2013. godine dvije veoma ozbiljne organizacije počinju rad i naši borci Tomislav Spahović i Berin Balijagić su na listi boraca tih organizacija. U Evropi se formira organizacija poput američkog Strikeforcea", zaključio je Zrno.