sport
85

Edin Vučelj će se u Rimu boriti protiv Davida Massine

Piše: Edin Isanović
Edin Vučelj je u junu ove godine osvojio zlatnu medalju na "Bestfighter" svjetskom kupu WAKO kickboxinga u Riminiju u kategoriji seniora -84 kg te je bio proglašen za najboljeg takmičara Svjetskog kupa u disciplini light contact. Nakon dobrog rezultata organizator ga je pozvao da se bori na gala "Best of the best" profesionalnom meču koji će biti organizovan u cilju promocije "Bestfighter" svjetskog kupa.

Ovaj meč će se održati 17. septembar 2016. godine u Rimu, a Vučeljov protivnik će biti aktuelni svjetski prvak u ovoj kategoriji po WAKO PRo pravilima David Massina.

Iako će u svom prvom profesionalnom meču odmjeriti snage sa aktuelnim svjetskim prvakom, niti u slučaju pobjede neće osvojiti titulu prvaka svijeta jer se ovaj meč neće raditi po tim pravilima.

"Po meni je besmisleno raditi prestižni meč sa prvakom, ali pošto mi je ovo prva prilika da radim profesionalni meč, ne smijem je propustiti. Ako ga pobijedim na ovom meču izazvat ću ga na meč za titulu prvaka svijeta" naglasio je Vučelj.

Bh. borac će se u Rimu, kao što je to bilo i u Riminiju boriti kao predstavnik slovenskog Fight cluba "Gepard" iz Ljubljane. Edin Vučelj je prvi kickboxer iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio svjetski kup WAKO kickboxinga i bio proglašen kao najbolji borac te prvi bh. borac koji je pozvan da radi profesionalni meč u ovoj disciplini.

Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas II dan i višestruki državni i međunarodni prvak u taekwondou ITF verzije. U kickboxingu se takmiči nešto više od godinu dana, a pored osvojenog svjetskog kupa ove godine je postao dvostruki državni prvak Bosne i Hercegovine u svojoj i u težoj kategoriji. Nakon profesionalne borbe 17. septembra u Rimu, u oktobru ove godine predstoje mu dva velika takmičenja.

"Do kraja ove godine imam u planu da se takmičim na Svjetskom kupu taekwondoa u Budimpešti gdje ću predstavljati slovenski Fight club 'Gepard', te na Evropskom prvenstu WAKO kickboxinga u Mariboru gdje ću se takmičiti za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Naravno, ukoliko se ispune potrebni uslovi. Bitno je naglasiti da sam nakon osvojenog Svjetskog kupa u Italiji jedan od favorita za osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu. Osvajanjem medalje za našu BiH krunisao bih ionako zavidan ovogodišnji rezultat. Sve to neće biti moguće ukoliko ne budem imao minimalne finansijske uslove koje sam ne mogu priuštiti" zaključio je Vučelj.