sport
121

Edin Branković nastavlja pripreme u Celju

Klix.ba
Edin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nakon kondicionih priprema u Sarajevu, od 14..do 28.10. boravit će u Celju gdje nastavlja ciklus priprema na ledu za ovu klizačku sezonu.

Branković se sprema za nastupe na svjetskim kupovima u Kini i Japanu u decembru ove godine i evropskom prvenstvu u Moskvi u januaru iduće godine.

Pored toga, uz punu podrsku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine od 15..do 17.10. Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić nastupit će na međunarodnom takmičenju "Alpe Adria Trophy" u Zagrebu.

Pored takmičarskog dijela, naši reprezentativci imaju zadatak i priliku da ostvare zadanu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza kako bi osigurali učešće na evropskim i svjetskim prvenstvima u nastavku klizačke sezone, kao i nastup na Omladinskoj olimpijadi YOG 2016.

Poznato je da u Sarajevu i BiH ovaj lijepi olimpijski sport nema ni minimum uslova za pripreme i napredak naših sportista, ali ipak vjerujemo da će naši reprezentativci ispuniti propisanu normu i tako osigurati nastup na najjačim svjetskim takmičenjima u Moskvi, Sofiji, Seulu, Šangaju i Tokiju gdje će, kao i mnogo puta do sada, uspješno i dostojanstveno predstavljati našu zemlju.